sobota, 7 stycznia 2012

Browar Ciechan, Stout


Dzisiaj mam dla Was coś z Polski, a mianowicie piwo z Browaru Ciechan - Stout.


Na wstępie napiszę, że było to ulubione piwo Karola Machlejda. Piwo Ciemne Stout produkowane przez Browar Ciechan jest warzone metodą dekokcyjną dwuwarową tradycyjną górnej fermentacji przy zachowaniu starych receptur (edyta: dziękujemy za uwagi dotyczące podania daty). No to po krótkim wstępie przechodzimy do oceny.
Opakowanie – etykieta w starym stylu, prosty przekaz, szału nie robi ale też nie ma tragedii – 3/5
Cena – przystępna, ok 3,20 zł - 2/3
Piana – praktycznie brak piany, szybko opada, wstyd - 0.5/2
Zapach – bardzo słaby, kawa zbożowa (?) - 2/5
Smak – takie bez wyrazu, wodniste z lekką goryczką, na samym końcu wyczuwalny palony słód, brak akcentów karmelowych, czekoladowych. Mam wrażenie,  że koło stouta to piwo nie stało, przypomina raczej koźlaka i to z dolnej półki  - 18/35

Ocena ogólna: 25,5/50 (zimne smakuje, ale wolę ciepłą herbatkę)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz